Streefbedrag behaald

Gymnastiek parcours voor onze honden

Opgehaald

1.063
101% bereikt van het totaalbedrag € 1.050
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Goed voornemen voor 2021: meer bewegen! De honden in de dierenopvang hebben bij ons een dagprogramma afgestemd op de behoefte en de mogelijkheden van de hond. Het dagprogramma bestaat nu uit de verzorging, training, wandelen en denkwerk/hersenwerk. Hoe beter we deze combinatie afstemmen hoe beter de hond in zijn vel zit of komt te zitten. Logischerwijs vergroot dit zijn plaatsbaarheid en verkort het zijn aantal dagen in de opvang. Wat wij nog missen in ons aanbod is het goed aan kunnen bieden van gymnastiek. Gymnastiek betekent voor honden dat zij heel rustig en kalm uitgenodigd worden om uit vrije wil een parcours te lopen over, langs en door gekke materialen. Denk aan opstapjes, wiebelkussens, stepstones, cavaletti enz.

Gymnastiek met honden is om meerdere redenen erg waardevol om te kunnen doen:

  • honden met een blessure kunnen we zo gericht lichaamsversterkende oefeningen geven
  • honden met een laag zelfvertrouwen kunnen we op hun eigen tempo leren hierin te groeien doordat zij gaan leren ontdekken.
  • honden worden zich meer bewust van hun lichaam, meestal houdt hun lichaamsbesef op na hun voorpoten. Door gymnastiek aan te bieden worden ook de spieren en zenuwen in de onderrug en achterhand meer aangesproken en actief gehouden of gemaakt.
  • het is een bezigheid, net als denkwerk, die de honden op een prettige manier hun energie doet afvloeien en hen dus moe maakt.
  • honden leren dat het leuk is om samen met een mens te zijn. Het is echt qualitytime, met gerichte aandacht voor elkaar.

Welke spullen:
Op het filmpje met de honden Kenzo en Ciara, gemaakt bij de collega-dierenopvang in Krimpen met materialen in bruikleen, zie je de mogelijkheden van het gymnastiekparcours. Daarom willen we graag zelf kwalitatieve materialen aanschaffen om een hondenparcours te maken waar we nog jaren gebruik van kunnen maken. Zie op de foto's enkele voorbeelden. Het mooie van deze trainingsmaterialen is dat zij oneindig te combineren zijn waardoor de honden altijd een ander parcours aangeboden krijgen.

Help jij ons mee zodat we lekker kunnen bewegen met de honden?