Voor scholen

Geweldig dat jij met je klas in actie wil komen voor dieren in nood! Veel scholen gingen jullie al voor. Je kunt bijvoorbeeld een sponsorloop houden voor de Dierenbescherming of een dierenopvang of dierenambulance in de buurt*. Combineer jullie actie met een spreekbeurt of speciale les over het werk van de Dierenbescherming. Hieronder nog enkele andere ideeën:

Markt

Is er bij jou op school een markt of ander evenement? Vraag dan of er donaties ingezameld mogen worden voor de dieren! Er kunnen speciale spulletjes verkocht worden. Of leuke, zelfgemaakte dierenkoekjes. We hebben hiervoor een leuk recept. Zet een eigen gemaakte donatiepot neer of de donatiebox van de dierenambulance en versier de locatie met onze speciale vlaggenlijn. Ook hebben we een speciale kleurplaat over het werk van de Dierenbescherming. Veel pezier!

 

Alle flessen verzamelen!

Een vrij gemakkelijke manier om donaties in te zamelen! Zamel lege statiegeldflessen in en vraag iedereen om zijn lege flessen of recente statiegeldbonnetjes bij jou in te leveren. Of vraag de plaatselijke supermarkt dit voor jouw doel te doen. Hiervoor hebben we een speciale poster beschikbaar. Deze hoef je alleen nog maar uit te printen en bij het emballageapparaat op te hangen.  

 

*Niet alle dierenopvangcentra en dierenambulances zijn van de Dierenbescherming. Kijk hier welke dat wél zijn.

 

Start actie